Home Κινέζικη κουζίνα

ΓΛΥΚΑ


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/infocsgr/public_html/sintagoules.gr/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

ΘΕΡΜΙΔΕΣ


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/infocsgr/public_html/sintagoules.gr/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

ΚΟΚΤΕΙΛ


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/infocsgr/public_html/sintagoules.gr/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Εφημερίδες

Συμβουλές

Τα κεφτεδάκια μας θα γίνουν πιο αφράτα, αν στο μίγμα του κιμά ρίξουμε λίγο ξύδι

TV - Παίζει Τώρα

Εορτολόγιο



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Κινεζικες Συνταγες




Τηγανίτες Κινέζικοι PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. φιστικέλαιο
  • 300 ml νερό
  • σκούρο σουσαμέλαιο για επάλειψη
  • αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το νερό βραστό ανακατεύοντας με δύναμη. Προσθέτουμε το φιστικέλαιο και ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να γίνει μια λεία, σφιχτή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Κόβουμε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε το φύλλο σαν κρέπα λεπτή. Σε ένα γουοκ ή τηγάνι που έχουμε αλείψει με σουσαμελαιο τοποθετούμε δύο δύο τις τηγανίτες(την μία πάνω στην άλλη) και τις  ψήνουμε μέχρι να σχηατιστούν καφέ κηλίδες γυρνώντας τες και απο τις δύο πλευρές. Συνεχίζουμε με όλο το ζυμάρι. Αφού τις βγάλουμε τις ξανασκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα.

 
Ανανάς με Σοκολάτα PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ανανάς
  • 2 εκ. πιπερόριζα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 2 κ.σ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 120 γρ. νιφάδες καρύδας
  • 125 ml κρέμα γάλακτος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τον ανανά, τον καθαρίζουμε και του αφαιρούμε το κεντρικό του κοτσάνι. Τον κόβουμε σε κομμάτια  Ξεφλουδίζουμε, ψιλοκόβουμε και καβουρδίζουμε ελαφρώς την πιπερόριζα  μαζί με τις νιφάδες καρύδας σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σε μπαιν μαρι αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τον κρόκο και τη σοκολάτα να γίνει μία ομοιόμορφη σάλτσα. Προσθέτουμε την πιπερόριζα και τις νιφάδες καρύδας και με την σάλτσα γαρνίρουμε τον ανανά.

 
Μπανάνες τηγανιτές στην κουρκούτη PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μπανάνες
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 κ.σ. νιφάδες καρύδας
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 λίτρο φιστικέλαιο
  • 6 κ.σ. μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με  100ml νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, παχύρρευστη ζύμη. Προσθέτουμε τις νιφάδες καρύδας και το σουσάμι, ανακατεύουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα. Βουτάμε μία μία τις μπανάνες στο χυλό και τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε να στραγγίσουν, τις  τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις περιχύνουμε με μέλι.

 
Τυχερά μπισκότα PDF Εκτύπωση E-mail

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 3 ασπράδια αβγού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 20 ευχές σε χαρτάκια

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία και το βάζουμε στην άκρη. Χτυπάμε το ασπράδι για λίγο. Προσθέτουμε το αλάτι, την άχνη και το αλεύρι, και ρίχνουμε λίγο λίγο το βού­τυρο και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τρεις μεγάλους κύκλους από ζύμη λεπτούς. Μπορούμε να τους κόψουμε με ένα πολύ φαρδύ ποτήρι. ου 8 εκ. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά τα μπισκότα στη μεσαία σχάρα, Τα βγάζουμε με μία σπάτουλα από το ταψί. Βάζουμε στο κέντρο τους από ένα διπλωμένο χαρτάκι και τα διπλώνουμε στα δύο. Πιέζουμε τις άκρες και τα ξαναδιπλώνουμε πάλι ελαφρά. Κάνουμε το ίδιο για όλη την ζύμη.

 
Noodles με χοιρινο PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. φιλέτο χοιρινό
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 300 γρ. κινέζικα ρυζομακάρονα
  • 4 αβγά
  • 300 γρ. φύτρες σόγιας
  • 6 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 4 κ.γ. σκούρο σουσαμέλαιο
  • 2 ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 2 ½ κ.γ. πιπέρι
  • 10 κ.σ. φιστικέλαιο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και κόβουμε το χοιρινό σε λωρίδες. Ψιλο­κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μουσκεύουμε τα ρυζομακάρονα σε μπόλικο ζεστό νερό για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Αναμειγνύουμε το κρέας με  το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι, με το κορν φλάουρ,  το φιστικέλαιο και 8 κ.σ. νερό, το σκεπάζουμε και το μαρινάρουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Ξεπλένουμε τις φύτρες σόγιας και τις αφήνουμε να στραγγίζουν. Βάζουμε ένα γουόκ να κάψει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 3 κ.σ. φυστικέλαιο. Τσιγαρίζουμε το χοιρινό για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας. Τα βγάζουμε από το γουοκ. Βάζουμε το υπόλοιπο φιστικέλαιο στο γουόκ, προσθέτουμε τα αβγά και τα αφήνουμε να πή­ξουν ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα ρυζομακάρονα, τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά και μετά προ­σθέτουμε το χοιρινό και τις φύτρες σόγιας. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά, πασπαλί­ζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, περιχύνουμε με το σουσαμέλαιο και σερβίρουμε.

 
Κοτόπουλο με φασόλια PDF Εκτύπωση E-mail

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό κοτόπουλο
  • 2 εκ. πιπερόριζα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σουσαμέλαιο
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. φιστικέλαιο
  • 4 κ.σ. μαύρα φασόλια
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 5 κ.γ. κρασί ξηρό
  • 150 ml ζωμός κότας
  • αλάτι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε την πιπερόριζα, τις σκελίδες του σκόρδου τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μαύρα φασόλια. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το αναμειγνύουμε με τη σάλτσα σόγιας, το κρασί, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σουσαμέλαιο και το κορν φλάουρ. Βάζουμε ένα γουόκ ή τιγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το φιστικέλαιο. Όταν κάψει, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και την πιπερόριζα, το σκόρδο, τα μαύρα φασόλια και τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια, και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Περιχύνουμε με το ζωμό, αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση και μειώνουμε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι.

 
Κοτόπουλο με φιστίκια PDF Εκτύπωση E-mail

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό στήθος κοτόπουλου
  • 100 γρ. φιστίκια
  • 2-3 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι
  • 3 κ.σ. φιστικέλαιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • λίγη πιπερόριζα
  • 2 ½  κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. σουσαμέλαιο
  • 2 κ.σ. ζωμός κότας
  • 2 κ.σ. κρασί ξηρό
  • 1 κ.σ. σκουρόχρωμη σάλτσα σόγιας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα φυστίκια σε ένα ταψάκι και τα περνάμε στο φούρνο για λίγο να καβουρδιστούν και να πάρουν χρώμα. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε το φιστικέλαιο να κάψει σε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε για λίγο τις πιπεριές  το κοτόπουλο και τα φιστίκια. Μετά βάζουμε το φαγητό σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίζει. Ξεφλουδίζουμε, ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και την πιπερόριζα να βράσουν στο γουόκ μαζί με το κρασί, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλάτι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα φιστίκια και το τσίλι και βράζουμε για περίπου 4 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το σουσαμέλαιο, ανα­κατεύουμε και σερβίρουμε.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2

ΟΡΕΚΤΙΚΑ


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/infocsgr/public_html/sintagoules.gr/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

ΣΑΛΑΤΕΣ


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/infocsgr/public_html/sintagoules.gr/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/infocsgr/public_html/sintagoules.gr/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Who's Online

Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους

Advertisement

Polls

Ποια τροφή καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό της εβδομαδιαίας σας διατροφής;
 

Efiga.gr

Διαφήμιση